Monday, 2 November 2015

Kilang Bateri JB

Holla people..

It's an update from me! Nak review about this one place yang tetibe viral semacam kat FB. So sebab nak ikut arus peredaran zaman, I pon try la jenguk Kilang Bateri ni. Ape benda sebenarnya Kilang Bateri ni? Okay, check this out. Kilang Bateri ni adalah satu tempat lepak baru untuk warga JB. located at Tampoi Industrial area. Kalau from Plaza Angsana tu, terus je. Your destination will be on your right. Eceh!

Kilang Bateri previously exist as kilang bateri Eveready yang telah di-transform kepada tempat makan, tempat jual baju, tempat jual buku, ada court futsal + ada mini stage untuk performance. Since dulu sini kilang bateri, ramai yang tanya selamat ke? Takde ke sisa-sisa lithium, plumbum segala. Jawapannya..saya pon tak tau! Hahaha. Tapi mestilah dorang dah buat inspection before buat, takkan main redah je. Ye tak?

Menu makanan yang ada : Western food (chicken chop,lamb chop), nasi ayam penyet, nasi lemak, waffle, asam pedas, beriyani, wantan mee, ice-cream, cereal, burger & sandwiches, sengkuang calit, donuts.

First time pergi dengan Syaza + Kak Nad + Awang.




Main entrance

Depan Hipster Book Shop. Sempat Kak Nad sambar 2-3 buku.




Me + Kak Nad
Eh Cupchai pon ada!


PotsKitchen @ Kilang Bateri

Second time pergi, sebab nak celebrate farewell party for Awang Azrul sempena keberangkatan beliau kembali menjalankan tugas di negeri di bawah bayu. Gicheww skema ayat.


Bye Awang!

Eh! Adam Mikail pon ada :)







I've been there for three times and setelah detail kajian dibuat waktu paling sesuai nak pegi ialah time petang sebab orang tak ramai sangat. First time pergi tu I gi around pukul 6pm, sampai tu round2 kejap then masuk Maghrib terus solat. Oh dont worry ada surau disediakan kat situ.

Time second and third time gerak time lepas Maghrib, sampai around pukul 8.30 memang la manusia tengah ramai. Since kat sini makan dia konsep food court so jenuh la beratur nak beli makanan tu. Plus kaunter minuman ada satu je, so berjela la beratur. Lagi satu kalau datang lewat ni banyak menu yang dah abis. So pilihan makanan sangat limited. Sangat tak recommend untuk pergi malam.

So conclusion nya, for me kalau untuk gather ramai-ramai & lepak tempat ni sangat sesuai. Tapi kalau you look for food, so-so je. Sebab makanan yang ada kat sini limited choice and biasa je. Nothing special. Sama macam makan kat food court biasa. Huhuhu.

Till then, bye!



No comments:

Post a Comment