Sunday, 8 November 2015

Ecru Tuckshop


Hello.

New entry to promote new eating place. Yumss. Blog ni dah boleh rasa nak transform jadi blog JJCM rasanya. Uhuks. Today I nak share about this another one hipster cafe in Johor. *drum roll pls* 

It's Ecru Tuckshop, located just beside AEON Kulaijaya, about 20 mins from UTM (kot la). I've been there for three times. Dua kali time bulan puasa + sekali just few weeks ago sebab nak celebrate post-viva Aker.

Tempat wajib amik gambar kalau datang :)

First time pergi, with Syaza + Awang + Bella







Second time dengan Jiya + Awan, pon time buka puasa.



Third time with geng Diva Kepochi for Aker's post viva celebration




Some of the menu:

Three layer tea + Cincau Lychee + Cincau Marble Coffee + Lemon Tea

Chicken Parmigiana + Spaghetti Bolognese

Meatball

Kaya + Butter Toast


Black Pepper Chicken Chop

Selain dari menu kat atas ni, ada banyak lagi menu dia such as nasi kukus + ayam berempah + pajeri nenas, nasi lemak, beef nachos, variety of soups etc. Kalau nak datang for snacking pon boleh since dorang serve light menu macam fries + toast jugak.

For your info kedai ni bukak as early as 9.30 am for breakfast until around 10.30 pm from Tuesday to Sunday, closed on Monday. Harga memang sangat affordable, paling mahal menu dia RM 20 kalau tak silap. Rasa dia pon okay, kena dengan selera I.

Kedai dia comel je, so kalau korang plan for gathering or birthday party, better call first. Time pergi bulan puasa aritu + gathering I memang akan call for booking dulu, sampai haritu I call nak book tetibe orang tu tanya, "Ni Cik Evin ke?" Hahaha..nampak sangat pelanggan tetap. Eh!

For further info boleh la tengok FB dia: Ecru Tuckshop :)


No comments:

Post a Comment