Wednesday, 7 October 2015

Cats Cafe JB


Let's talk about Cats Cafe JB: Cats at Their Sanctuary this time. Again, ni bukan cerita fresh ya. I pergi sini last month. Motif pergi sebab tiba-tiba kat FB and IG ramai kawan2 pakat pergi, so taknak ketinggalan, kena la pergi jugak. Oh by the way, walaupun my nickname is Half Cat, Half Robot, I ni jenis yang takut kucing sebenarnya. Tapi sebab nak ikut arus peredaran zaman and ditemani another three cat lover, so cekalkan la jugak hati ni. Hahahaha.

Cats Cafe ni opened from 1 pm - 9.30 pm, closed on Wednesday. Located at Jalan Abdul Samad, kalau datang dari Danga Bay tu, lepas traffic light KFC near Thistle Hotel tu ambil belah kiri? Paham tak? Erm..waze je la. I pon guna waze jek. Hahahaha.

Kitorang sampai around pukul 6pm, just nice kot, orang tak ramai sangat. Time kitorang nak balik dalam kol 7.45 camtu, orang dah start ramai. So, saya suggestkan pergi siang + weekdays ye kawan2. Kalau weekend lagi ramai la kot.


Before masuk ruang cafe tu, ada sink. Kena basuh tangan, lap then use sanitizers + shoes off then baru boleh masuk.  Pas being seated, waiters bagi benda ni. Ingat menu, tapi rupanya....


Siap ada CAT RULES!!!! Memang kemain tau kusheng ni. Dah paham rules, baru dorang bagi menu.

Muka serius tengok menu

Sementara tunggu order, AJ, Syaza + Kak Nad pergi bermain dengan kucing tapi cik Half Cat, Half Robot duk bersila je atas sofa. 2-3 kali jugak la terkeluar suara comel sebab perasan kucing nak datang kacau padahal dorang tak berminat pon. Cettt.. Bosan tunggu order dan pena disergah kucing, saya join jugak main kucing.




Yang grey ni, kucing betul tau. Bukan palsu.
 Ok..sambung posing kat dining table pulak.

#TeamJJCMProject



Half Cat, Half Robot yang pemalu

Yeay. Finally makanan sampai! For your info, makanan kat sini agak pricey, maybe because dorang nak tanggung cost maintenance kucing2 ni. Yela, bukan sebarangan kucing kat sini. Kucing mahal2 masing. So jangan terkejut la dengan harga dia but still affordable. Range food between RM 15-30 kalau tak silap.




So overall, it was a fine and enjoyable dinner sambil ditemani kucing yg berlegar. To all cat lovers, you should go. To not so cat lover macam I pon boleh pergi jugak, sebab kucing kat sini takde makna nak dtg menggesel kat kita. Kita yang kena kejar dia, Well, high class kan, ape dia kesah kat rakyat marhaein macam kita ni. Hahaha. Till then, bye!