Monday, 18 May 2015

Sandwich Bar JB

Hihihiks..Yes, another entry about eating place. This time nak promote (promote ke?) this one restaurant yang served western food and its specialty is sandwich. 
Ye la, tengok nama kedai pon dah boleh tahu kot. But dont worry, sapa yang tak minat sandwich pun boleh datang sebab kat sini ada jugak serve spagetthi, steak, chicken chop etc.

Ramai yang tanya, camne I jumpa tempat ni. Sebab agak tersorok tempatnya. Hahahaha..rahsia! Eceh..taklaa rahsia pon. Asalnya I teman Awan pergi hantar Kak Ros naik bas kat Terminal Larkin, you know what? Sekarang bas dah tak berhenti kat Sri Putri, so nak naik bas kena naik kat Larkin. Grrr..eh out of topic pulak. Back to the story, lepas dah send off Kak Ros, Awan tanya mana tempat makan best area situ. Since otak I ni kan penyimpan senarai restaurant kat JB terus teringat this one sandwich place yang Dayah pernah pergi few months back. Check instagram Dayah, terus cari tempat tu guna Waze. 

The restaurant is called Sandwich Bar, located at Taman Melodies JB near KSL Resorts. Untuk orang yg tak familiar jalan kat sini, saya suggest guna Waze la ya, Takut sesat pulak. Lebih kurang 10 mins dari Terminal Larkin, sampai la ke destinasi. Tempt tu agak gelap, so kalau nak cari kena alert ya kawan-kawan.

Masuk-masuk je kitorang blur, sebab takde orang greet. Tapi nasib baik time tu tak ramai orang sangat so taklah awkward sangat. Since there is only two of us, so kitorang choose table for two. Bila dapat menu tu, sangat terkejut tengok harganya. Kenapa??? Sebab murah! Murah kalau nak compared dengan kedai hipster lain.

Interior Sandwich Bar. Hipster enough?



Awan tengah bizi msg pakwe, jangan kacau!

Sebelum makanan sampai, kita main gedik-gedik ambik gambar dulu okai..



Finally makanan sampai! Yumsss..!

Black Pepper Chicken Chop for Awan = RM 8.00

Oblong (Beef) for me = RM 10


Tuna & Sausage Sandwich = RM 10

Hot Lemonade = RM 2.50
Iced Lime Syrup = RM 2.90
Nak bagitau rahsia ni. Awan order Tuna & Sausage Sandwich tu pastu nak cover dia ajak share tapi dia abeskan sorang. Hahahaha. Ampun Awan!

Habis makan memang kitorang balik dengan senang hati, kenyang perut. Sangat recommended! Sebab banyak choice makanan, harga berpatutan, service cepat, food taste good. So overall, Cik Vivin bagi 4.5 bintang. Okay, see you in next Projek JJCM! Tataa..

No comments:

Post a Comment