Wednesday, 10 December 2014

Perth Travelog : Part IV

Hello semua. Saya nak jugak abeskan entry last Perth ni. Promise pasni saya sambung masuk gua balik. Boleh tak?

OK sampai ke last part of Perth Travelog saya. Kejap je pun vacation Perth ni, 3 hari 2 malam. So untuk hari terakhir ni, lepas siap-siap packing barang semua, tinggal semua beg kat kaunter hotel and check out siap-siap. Kitorang keluar around 8 pm and target by pukul 12 dah kena gerak  pergi airport since flight Perth-KL kitorang pukul 4 pm. Pagi tu cuaca agak mendung and ready to raining. 

Itinerary untuk last day ni ialah naik ferry ke South Perth and sightseeing kat Perth City. So aktiviti dimulakan dengan photoshoot kat area Criterion Hotel, tempat kitorang menginap tu.


Otw nak ke jetty, singgah kejap kat London Court and photoshoot lagi.




OK, pas London Court jalan lagi jumpa Stirling Garden. Berenti ambil gambar lagi. Hahaha



Finally sampai ke Swan Bell Tower. Tower ni sebelah je dengan Barrack Jetty tempat nak naik ferry tu.
Swan Bell Tower

Barrack Jetty

Lepas dah beli tiket, jom naik ferry pergi seberang South Perth sana.

Dalam ferry

In front of Perth Zoo
Pas jalan lebih kurang kat seberang, kitorang balik ke area hotel and lunch kat sana. Untuk lunch for the last time kat Perth ni, kitorang pilih Kedai Kebab. Ok tak ingat nama kedai ni. Maap!



Pas lunch, kitorang rush to hotel and get ready to balik! Alhamdulillah safely arrived at KLIA2 around pukul 10. And vacation to Perth is a huge success. Semua smooth je, takde pape problem. Plus si kecik Irsyad Syamim sangat behave. Sangat suke Perth and insya-allah will go again there someday. Dengan sapa??Tunggu..ok miang!

No comments:

Post a Comment