Thursday, 13 November 2014

Kula Cakes Hunting

Annyonghaseyo..

Woahhh..since hari ni dah Khamis, mula la mood weekend dah start nak datang which means saya sangat malas nak buat kerja. Plus cuaca tengah mendung je kat luar tu, sedapnya tidur. *yawn* So mari update blog barang se-entry dua. Boleh?

OK. This time nak cerita pasal Kula Cakes la sebab baru je pergi situ hari Sabtu lepas time tiba-tiba terrr--road trip ke Kuantan. Hikss. Dah lama sebenarnya craving kek Kula Cakes ni. Padahal selama ni tak pernah pergi pun, just follow dari jauh kat instagram. Tsskk..

So dah alang-alang ada kat Kuantan, apa lagi? Mari ambil kesempatan. Pusing-pusing jugak la nak cari Kula Cakes ni. Plus, jalan-jalan kat Kuantan memang mengelirukan pun. So nak duk Kuantan ke tak?? OOppsss tu dah masuk topik lain. Hehehe.. OK, make it short. Pas check out hotel, jalan-jalan kat Taman Gelora + Teluk Chempedak, kitorang gerak la ke Kula Cakes, sebab kedai ni operation hours dia dari pukul 1 pm sampai pukul 9 pm je. Hari Isnin tutup. Pheww..nasib dah buat investigation awal. *flip shawl*

So sampai-sampai kat kedai dia macam terkejut jugak la. Ooooo..kecik and comel je kedai dia. Tengok kat instagram macam besar. Ilusi semua itu! So tak tunggu lama, terus order mango cheese, toblerone cheesecake, pavlova + iced choco.


While waiting for Iced Choco

Mango cheese

Toblerone Cheesecake

Pavlova
 Kebetulan time kitorang pergi tu, tak ramai customer. So boleh la buat whole kedai tu macam kedai sendiri. Ngehehehe.. To cake lover, I think you should try. To not-so-cake lover pun boleh datang jugak. Harga pon affordable and taste delicious jugak. 


Evin - Syaza
Evin - Amira - Awanis

4 comments:

  1. sayangnye u kat i...gambar i je banyak..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. i memang syg u. u je syg org lain. eh?hahaha

      Delete
  2. i love the pavlova! mouth watering oi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u should try nad.this one not so sweet,just nice jek.eceh!

      Delete