Wednesday, 12 November 2014

Ke Jogja Ke Kita : Part 4



Tadaaa..dah sampai dah last entry #EscapePlanTo Jogja kita. Jumpa lagi dalam entry escape plan akan datang. Gicheww..

OK..Tema untuk kami di hari terakhir ni ialah historical visit. Last day ni tak pakai supir pon, Just gerak sendiri naik beca + jalan kaki since tempat-tempat yang kitorang nak pergi ni taklah jauh sangat dari hotel. So after breakfast kat hotel, kitorang terus panggil beca hantar ke kraton dan taman sari (istana lama). Kitorang sampai agak awal kat Taman Sari tu, so tempat ni tak bukak lagi tapi fortunately kami dipertemukan dengan sorang mas (abang) yg tinggal nearby. Dia bawak kitorang tour taman sari ni through jalan rahsia tapi tak semua la boleh masuk. OK la daripada takde kan. Lagipun kitorang kejar masa, by pukul 1 dah kena gerak gi airport. So boleh la ckup syarat ambik gambar sikit-sikit.





After snap pic lebih kurang, terus rush pergi Kraton. Ngam-ngam ada beca depan mata. Pas bayar tiket masuk, terus lari cam orang gila sambil bersesak dengan orang ramai. Dah macam masuk Amazing Race dah. 






Sebab tak puas jalan kat Pasar Beringharjo semalam, kitorang terus rush ke sana balik. Dasar permpuan! Sebab shopping punya pasal, sanggup tau redah kesesakan ummat. Time ni serius dah macam main game show, allocate masa 45 mins je nak beli barang. Dalam masa yg singkat ni, Atiqah sempat beli beg + skirt, I sempat beli beg, Surie beli dress. Over tak over? So dah puas shopping + poket memg dah kering ring ring, terus balik hotel ; mandi dan solat terus check out. Ngam-ngam kitorang turun, teksi pon tak lama sampai and ready to gerak to airport. Bye Jogja. And sampai airport, kitorang lunch kat Restoran Makanan Padang. First Padang food kitorang jumpa selama kat Jogja  4 hari.
Muka lapaq woi..
Pas makan kitorang check in luggage and ready to going back. Bye Jogja and thank you for such awesome experience.


Hikss..dalam flight pon sempat.
So dengan ini, tamatlah entry series untuk Jogja. Pheww boleh tahan jugak panjang nya. Walaupun banyak benda ingat-ingat lupa, maklumlah dah 7 bulan berlalu baru terhegeh nak update. For conclusion, Jogja is such a nice place to visit and highly recommended to all. Benda paling rindu pasal Jogja? Hurmm..it will be BAKPIA! Hahaha..OK, that's all for now. See ya in next update. Tataa..

No comments:

Post a Comment