Wednesday, 27 February 2013

Self-Reminder:Back to Reality

Salam semua and hye..
Today i feel like nak membebel2..nak bebel kat twitter cm xleh plak kan atas sebab2 yg telah dikenal pasti..so naseb baik la ade blog ni..so, back-to-blog la kan nak bebel itu ini..huhuhu..
Remember my last entry?bout those he's not the one thingy??mesti la ingat kan kan..i feel mcm that entry need a sequel, so i'm writing it rite now..

I kind of angry to myself..mase tulis entry tu konon dah nekad la kan..nak get over segala..move on segala..but know wat happened??i reel back in...eeee..lalang sgt kan..i memang lalang!teringat Dr Raz tanye dulu, ape benda yg resemble i, i did answered lalang..errkkk..so erkk...
But, it wasnt totally my fault!i keep get this mixed signal thingy sampai i dun even know how to react? how to feel? how to this? how to that??So, dear you..please stop giving any signals at all..even better camtu..
So, it's time to self-remind myself..DONT FALL FOR HIM!!no matter wat he do, wat he say..never fall for it..its only imagination..girls loveee to imagine thing not even happen or just yet..girls lovee to overreact..girls love to perasan sendiri..why girls like that one?because girls is girls!!girls will always be girls..memang fitrah dia camtu..ececece..
So, i'm really ready for this time..to REALLY move on..to REALLY close those chapters..for everything i've been feel for these few days, it was all imagination..and we do not live in imagination..NO! we live in reality..so its time to go back..go back before i fly higher, becoz when I fall, it hurt even more..

I think I need some time for myself..to reflect many things..ade x sesape nak advise this drowning me??pelizzz...huhuhu..so, i decided to give some distance between us..I think it will help a lot kot..kan kan kan.. please agree yer..heee...So, i hope this will be the second and last entry i rambling bout him..hopefully!wish me luck!*wink



Evin Says:
The moment u stop expecting, life will be much easier.. ;)

Thursday, 7 February 2013

He's Not The One

Okay..currently its 12.17 am..so time2 cmni mula la nak menacing, nak menjiwang segala kan..so mind me k..So, refer to title, rase dah boleh agak kan i nak cite pasal ape kan..yep..pasal LELAKI..giteww..perlu ke CAPSLOCK???and the answer is opkoz la kan kan..

Ok, back to the story..since last year, in early July camtu I ade perasan kewujudan sorang umat ni and i kind of fall for him..So bile kite suke sesorang ape kite buat? Yep..kite stalk dia!hahaha...So stalk punye stalk, ntah cmne i have thought that dia dah berpunya..so fine la kan..get over la kan..And our friendship xla baik sgt, setakat komen2 status/pic kat FB je..that's it..Tapi pas raya last year, xsedar cmne boleh stat kawan dgn dia..i mean in real life la kan..selama ni setakat kat FB je, jumpa live 2-2 tgok tmpat lain..Dia pon baik je kat I, and memandangkan pompuan ni cepat perasan, so entah cmne, perasaan suke tu ade balik..arghh stress tahu cmni..and memandangkan i well known that dia dah ade awek, so i start to build my own imaginary barrier to avoid those feeling from become stronger...giteww..but then ntah cmne boleh revealed yg dia still single..woahhh..but xlama lepas tu my bestie told me, he kind of have feeling for one of my other bestie *heartbroken..and since i dah penah berikrar : "never fall for someone that like your bestie, or someone your bestie ever like", i decide to forget about him..and that was last year!And this year i kind of still have feeling for him!Again!arghh..choyy la ko ni Evin!!!But after deep thinking, and few advices from le old crush, I decided to get over him!and its a final decision!So, to those who ask if I still likes him, the answer is "Yes, I am" but if you ask whether I still hope for him, the answer is "Nope..not at all. I have move on" *sweet smile..a sincere one..SERIOUS! bye those feeling..*waving

And this is special for you..for the last time:


So nasihat i to myself, drpd buang masa pkir untuk org yg x sepatutnya, lebih baik fokus pada benda yg sepatutnya..and for my case better pkir pasal paper and research..grad on time, cari keja kat Selangor and cari org Selangor utk dikahwin...hahaha..semoga semua happen according to my plan..Insya-Allah..
And to all girls out there, instead sebuk nak cari the other half la, tuan punye tulang rusuk la better persiapkan diri kita untuk jadi lebih sempurna..tak rugi pon, utk saham akhirat kita jugak kan..so kalo pasni org tanye status I, nak jawab status saye ialah sdg dilamun cinta dgn research..hehehe..boleh gitu?till then..daaa..



Evin Says:
Only some person read this will know who is him ;)

International Conference for Young Chemists 2013 (ICYC 2013) @ Pulau Mutiara

Hye semua!nak habaq mai ni, i baru balik dari Penang 2 hari lepas..last week (30 Jan-02 Feb) ade ICYC anjuran USM kat Bayview Hotel. And this is my second conference sepanjang bergelar seorg pelajar postgraduate..giteww!First conference was on June 2012: 3rd BIOJOHOR 2012 at PERSADA JB..but that conference more on biology, so this time tercapai la hasrat nak attend Chemistry punye conference..yeay me!

Even conference ni buat kat Bayview Hotel tp sebab nak jimat, most of us decide nak stay kat USM hostel jek..murah!Transport nak pegi pon guna UTM bus jek..Free!So on 29 Jan, kami (me, Syaza, Cain, Aker, Wahidah, Dayah, Kak Renu, Wanie, Afiq, Kak Silah, Aimi, Bella) bergerak ke Penang and lebih kurang pukul 5 ptg,kitorang pon smpai kat Desasiswa Restu Saujana Tekun USM..woaahh, first time smpai USM tahu!Sesampai jek, check in hostel, unpack lebih kurang, terus kitorang jalan2 area USM cari sesuap nasi..ecece..memg xkenal penat wei!

Kalo ikot tentatif, conference 3hari and i present on the second day, afternoon session..Boleh plak time present tu, blank!Really lupa first word..Ape lagi pandang audience, senyum and cakap ape yg ingat la..Alhamdulillah everything goes well..And happy giler ade few students and lecturers tanya questions and bagi opinions and suggestions..muchas gracias..Happy gak dpt kenal one group Polymer from UNiMaP..siap ajak join MPIC kat UKM dis September..Hope dapat jumpa dorg lg dlm upcoming conference..heee

beria present!confident itu penting!

lunch kat Revolving Restaurant Bayview Hotel Level 16

Some of UTM delegasi ke USM..ecece
ICYC Gala Dinner: Chinese Cuisine

Beautiful Us ;)

Pastu, alang2 dah kat Penang..sambil menyelam sambil minum air la kan..Mesti la ade jalan2 moment gak kan..Every evening/night pas conference kitorang jalan2 area Georgetown..makan kat Padang Kota Lama..sgt mahal tahu makan kat situ..pastu xsedap..my advise:dun go there..please!i beg you!
Jalan2 Georgetown

Esplanade people!!

Hari Jumaat plak kitorang travel naik rapid pegi Penang Hill..and this is the second time i pegi Penang Hill but batak itu tetap!heee..Memandangkan kami sume adalah pelajar UTM Keunggulan Terbilang, kitorang dapt harga tiker RM 3.20/person..Kalo normal price RM 8.00 tau..






Pas pegi Penang Hill, kitorang again naik Rapid Penang balik Georgetown..Pegi makan Nasi Kandar Line Clear, borong jeruk..Sume gile jeruk Pak Ali but i'm not so into it..I sgt giler jeruk Nasir okai..bile makan yang sakit tekak tu..cari penyakit tahu!But, as for me x feel la makan jeruk x sakit tekak..heee..memg suke cari pasal kan kan..Lepas jalan2 Georgetown, kitorang kena naik bas balik USM..boleh plak salah naik bas kan..patut bas 302, tp kitorang naik bas 303..so driver bas tu turunkan kat USM Sg Dua instead USM Bukit Gambir which closer to our hostel..but naseb baik la ade abg baik hati tumpangkan some of us and the rest naik taxi..thanks too kat abg guard USM yg baik hati tu..muchas2 gracias..

And disebabkan kitorang dah patah kaki jalan2 naik bas sepanjang 4hari pertama kat Penang, so we decide to sewa kereta..Total geng kitorang 11org so kena la sewa 2 kereta: 1 iswara and 1 kancil..Lepas ambik Syafiq & Afiq kat Bayview Hotel pagi sabtu tu (not so pagi la) so we all off to Batu Feringghi dgn hanya berbekalkan GPS Note2 Aker..Naseb x sesat..Jalan2 kat Penang ni x susah,ade GPS boleh la hidup..huhuhu..Dalam kol 1++ kitorang sampai kat Teluk Bahang and having lunch there..Food here much better than kat Padang Kota Lama!and much2 murah..I order Mi Udang..dan yang lain makan nasi ayam, char kueyteow,nasi goreng etc..and Kak Renu belanja ABC!tenkiu!yeay...

candid from Mr Afiq..me likey!

model Teluk Bahang
Pas makan, kitorang gerak pegi Penang National Park..and guess wat?We were riding boat to Pantai Kerachut and Monkey Beach..reasonable la harga dia..satu boat RM160, and kitorang ber-11 so sorg kena bayar rm14 je..berbaloi la dgn experience naik boat..I duk depan sekali so memg puas la kena percikan2 air..waahh!!!me likey!
dalam boat

at jetty

Pantai Kerachut Bridge

Solo Shot!


Balik dari Taman Negara, kitorang singgah solat maghrib kat Masjid Terapung Tanjung Bunga..

Masjid Terapung Tanjung Bunga

Pas solat, kitorang off to Bayan Lepas utk menjejaki Zul's Burger yg konon glamer dgn burger besar..siyes!i never heard bout it..Afiq and Dayah yg mencetuskan isu ni..bak kate dorg, x complete la Penang vacation kalo xpegi Zul's Burger..cett..ye ye je kan..Sampai Zul's Burger dlm kol 9 cmtu and nampak org beratur..erkk...i dah wonder2 kena beratur panjang..mula2 i,Dayah,Afiq yg pegi beratur..pastu boleh plak dia tutup order sementara kan..eeeee..so kitorang  vote la whether nak tgu or quit..memasing excited nak tunggu..so here we go..So bermula la acara berganti2 beratur demi untuk order Burger Gergasi tersebut..Harga burger tu RM 30..Selain burger besar tu ade jugak jual burger normal size and size besar sket dr biase..And sementara tunggu tu sempatlah kami melahap roti kelapa la..sizzling mee la..sizzling rice la..Kak Renu sempat pegi mkn nasi kt kedai lain lagi..hahaha..so dalam kol 10++ barulaa kitorang dpt order and dlm kol 11++ barulah order kami smpai..semata tahu!And I think dorang kena fix la bnda ni..find an effective way..xboleh la kalo setiap kali dtg, customer kena tunggu 2jam kan kan..heee

Burger Gergasi yg ditunggu2

So after dpt burger tu, we decide to makan2 kat Queensbay..ermm..biase je rase burger tu..cm burger biasa tp cuma size dia besar..that's it..but ok la..so pasni kalo org tanye, boleh la ckp pernah makan burger tu..ecece..Pas makan, kitorang packing barang2 and bertolak ke JB kol 2 pagi!memg giler la journey kitorang..masuk2 dlm bas jek memasing syahid..zzzzzzzzz...Ok laa..that's all for now..see u in next entry..tatataaa...


evin says:
Conference 3 hari..vacation 2 hari!Anyway, that was awesome moment with awesome people..me love it! An awesome escape from lab life indeed!