Wednesday, 2 January 2013

New Year at Monsta Café


Macam mane I boleh terlibat dgn Monsta Café arini?cam mane???dah lama plan ker last minute ker caner ni? meh I cite sket kronologi nye… Makan!makan!makan!arini baru 1hb Jan 2013 tapi plan nak pegi makan dah meliputi 12months planning..okai itu over..but literally camtu la..Semalam conversation kat group CREKO pon pasal planning nak kuar makan reramai pas dak2 undergrad abes exam..tadi tyme makan eskrem (see!makan again) kat Anjung Kimia pon diskus nak steamboat-ing sempena celebrate Syafiq men-completekan thesis master beliau..nampak tak?nampak tak? Cuba la buat aktiviti sihat sket, planning nak panjat gunung ke, memancing ke, riadah ke..ni tak!planning makan jek..ottoke!

okai, back to monsta thingy..time makan eskrem tu yas and fatin ade sama, so I pesan la kat dorang, kalo nak balik ajak I sekali..so dlm kol 4.45 tu, yas tweet suh solat asar before balik.. so I was like, why?nape xsolat kt blik je kan?then she said nak pi monsta celeb new year..ecece..konon!alasan nak makan sedap jek ekceli..huhuhu..so, I cite la bout dis plan to cain, dayah, syaza, khalida..and I dgn konfiden nye cakap, “yas ajak pi monsta..xmau la i..dah full!” nekad la konon..but when I meet them, total reversal!!terus agreed nak ikot pi Monsta uollss…haizz -_-

So, there we were.. having early dinner at Monsta Café at Bukit Indah..last time, I’ve been there about a year ago with Syaza, Saufi and AJ ; celebrating Syaza& Saufi’s 6th month anniversary..yep!dat was da first and never been there afterwards..I kinda likey decoration kat situ..kiut and tidy..unik la..xmacam restoran western lain..cm typical jek (yang I penah pegi la)..dia cm ade konsep tersendiri..giteww!

cashier counter





Tapi kan I rase cam food choices dia cm dah len compared to last year..dulu cam lagi banyak je steak choice dia..ke I jek yg rase?huhuhu..so I decided to order iced dark choc mocha & baked cheese chicken rice..Yas order iced cappuccino & tomyam fied rice while Fatin order Chicken Maryland & iced lemon tea..

iced dark choc mocha+baked cheese chicken rice+me!


komen kami pasal makanan?daebak!serius sedap..worth la dgn harga dia..So korang, go try it..especially student UTM yg suke cuba tmpat2 makan baru, u guys should come and try..ecece..promote!

camwhore before pulang..yg ni wajib!

FATIN

YAS



evin says:
2013 wishlist cam dah siap..but cam kena rename jek jadi 2013-wish-eat-list…mostly pasal food3!!erkkkk…

No comments:

Post a Comment