Monday, 31 December 2012

Paris Van Java: Second Tyme

Last entry dah cite pasal Korea kan kan..so today i nak cite pasal my trip to Bandung yang i pegi last July..i know its been a while but today i sgt boring tgu reaction kat lab so think of to update my bloggie..huhuhu..



Last 02-09 July 2012, i join trip ala2 GOP to Bandung..this trip organized by Natural Products and Organic Synthesis Group tapi memandangkan director nye my rumie so i pon sebuk2 la nak join kan..heee..*gedix.. this trip is called NaTURE 2012..This trip include visiting three universities : Universitas Padjadjaran (UNPAD), Universitas Jenderal Achmad Yani (UNJANI) and Institut Teknologi Bandung (ITB), visiting Trans Studio, Tangkuban Parahu and opkos shopping-mopping..ngee...


Our flight from Changi and direct to Bandung..sampai2 jek kami disambut dgn tour guide dr sane iaitu Mbak Yulia and Pak Molly..btw, this is the second tyme i pegi bandung..the 1st tyme was in 2010 trip under GOP gak with PESATianz..last tyme our tourist guide pon Yulia n Pak Molly gak..hee..dah selesa ngan servis dorang so amik dorang lagi..



kat Changi Airport with awan ;)



Sampai2 jek kat Bandung, we having lunch and solat zuhur..


posing after lunchy
posing lagi!



lunch tyme!

and after that shopping tyme kat factory outlet area Jalan Riau.. wah..shopping punye pasal terus tak rase penat kan.. #haruslaa
below ni pic lepak kat van ice blended pas penat shopping..ngehehe








pas dah penat shopping..makan plak!

yang ni plak pics kat universitas..yang cam kat white studio tu time kt UNJANI..camwhore time break..hehehe






after 3hari program kat universitas2, kami having fun plak kat Trans Studio.. tempat ni ala2 Universal Studios la but not dat huge..sume indoor jek and located in mall..cam Time Square la kot..since aii ni memg penakut so xbanyak game yg i try..hee..jalan2 amik gmbr je bnyak..mind me..





kebasahan after water ride..

before masuk 'Dunia Lain'

watching 'How to shoot Action Movies'

Dragon Ride..cover ketakutan!


terdampar lepas hampir satu hari kat Trans Studio

finding nemo!

with Program Director aka my rumate
And before balik JB, on last day tu kitorang pegi Tangkuban Parahu, one of gunung berapi kat Indonesia ni..dia dah x berapa aktif dah so it safe la..bila dtg sini memg kuat la bau sulfur dia.




from Bandung with love =)

ni cik aten iteww




lepas dah penat jalan2..shoping moping..main2 kat Bandung for 6days..its tyme for us to leave..bye Bandung..bye Indonesia..see u again..insya allah ;)





evin says:


even dah 2nd time pegi, i still nak pegi Bandung lg in future..best kot shoping kat sane..murah2 kot blouse n tudung..love it!


 





No comments:

Post a Comment