Saturday, 3 March 2012

Celebration Birthday Syaza : Part Two-Spoiler Alert

Okai..i nak smbung ceritera bezday syaza..everything sepatutnye goes smoothly sehingga lah Awan dtg jumpe I kat blik Yas bgtau dia dah janji ngan Syaza nak pegi teman Syaza pi buke pose lepas abes tuisyen.. I was like..we need Plan B..ye la kalo Syaza dah pi buke mesti la mlm tu dia kenyang & xmau teman I makan kat jusco kan.. so, we came out with a solution: pukul 7 I will come to Syaza’s room cakap nak ikot pegi makan, then text Awan suh awan send msg kat syaza ckp dia de discussion ngan Puan, owner pusat tuisyen so logically Syaza akan pegi makan ber2 je dgn i.. tapi kerana ke’paranoid’an kami, kami siap prepare jawapan utk Awan kalo2 Syaza bertegas nak jugak makan dgn Awan..suh Awan ckp dia akan makan ngan Atiqah..yeay..punye la dalam kami fikir kan..

So, tepat kol 7 i melangkah ke bilik Syaza mengadu nasib kelaparan yang terpaksa ditanggung.. ecece..bile Syaza kate ok jek, I terus text Awan suh dia send SMS yg sudah siap dikarang…kih3.. Lepas solat maghrib jek, I terus bersiap2..tetibe dpt msg dr Awan, tnye kitorg dh kuar lum..i ckp belum & suh dia menyorok somewhere so that we x bump into each other..lepas kuar jek dr UTM menuju ke LOKMAN I terus text Awan..line is now clear..hahaha..cian sgt kat Awan..

Sampai Lokman, kitorang order makan..i suh Syaza jgn makan nasi dgn alasan kalo kite lapar sgt xelok makan bnyak2..nti xabes pon..teori ape tah ni..hahaha..padahal takut kalo Syaza kenyang xmkn pape plak kt SR nanti..so syaza agreed order mihun tomyam jek..LOL..
Then..lakonan pon bermula..i kuarkan handphone N900 beta itu..konon check msg la kan..pastuh:

Evin: Syaza u free x pasni…ala..my lab partner suh belikan penapis utk prawn waste I”
(what the hell Evin..banyak2 bnda, penapis jugak yg came to my mind..)
Syaza : boleh jek..balik kang kite singgah la 2N..
Evin : ala..xmau 2N..xde penapis yg spesifik..my partner kate kat Jusco ade..ade penapis yg tulis sieve size dia..boleh x?
(okay..evin sgt la brilliant)
Syaza :oh ye ke..boleh jek.. (muka tyme ni dah pelik plus dpt plak msg Khud yg hampir men spoil kan..errr…)
Evin: okai..arini opening Tutti Frutti kan..jum kite tgok ramai  org x.kalo xrmai, I blnja u..
(okai..ini double triple brilliant, opkos syaza can’t resist that)

Lepas makan kat Lokman, we heading tu Jusco Taman U..sampai jek I terus text Saufi..dia kate dia kat surau..so utk elakkan prtembungan..i ajak Syaza masuk tutti frutti dlu..nak tgok flavour ape yg ade la konon..hik3..then pura2 check harga krim Safi kat Watson..so lpas dah agak2 Saufi dah selamat smpai ke SR..bru lah I ajak Syaza cari penapis kat Jusco..beria2 cari penapis..nak 2 penapis yg beza size la tapi xmo la mahal2..penat Syaza melayan saya…lepas setel bayar sume, I told Syaza nak pi SR, Atiqah kirim kek 1 slice.. masuk jek SR I terus jalan ke hujung where Saufi waits with roses… expression on Syaza’s face??? PRICELESS!!!


-to be continued....

11 comments:

  1. Hahahaha....seriously sangat la klakar...:)
    Cett! tak pasal2 nak beli penapis kn..kat 2N tak nak..haha...n khud hampir terkantoi kn..nasib baik pandai la dia cover nk tny printer la..hahah..so funny..pandai la korang plan..awan siap jadi detective conan tunggu kt PK..haha
    Nak sambungan lagi...hehhe...:)

    ReplyDelete
  2. Gelak sorang2 ok baca entry ni..;)

    ReplyDelete
  3. Time nak bayar tu sangat klakar ok..konon u cakap xpela I bayar..last2 I yang bayar sebab u dok leka bersms..rupanya sms dgn saufi ye..haha

    ReplyDelete
  4. hahahahahahha...siyes lucu beb!

    ReplyDelete
  5. anonymous tu awan.. ok :)

    ReplyDelete
  6. hahaha..i kan pelakon terbaek!!!kih3... tq awan..tanpa detective conan ape la kami..ecece

    ReplyDelete
  7. hahhaha..sangat klakar kan..masa nk buka ajak semua, semua tak nak teman I kan..haha

    ReplyDelete
  8. sume terlibat ekceli..tq sume!!!

    ReplyDelete
  9. haha.. kelakarnya cara evin citer.. terbahak2 I ketawa ;) Thanx so much, our clever turtoise, Evin :)so happy to see her happy ;)

    ReplyDelete
  10. evin da clever tortoise..seems legit!!hehehe

    ReplyDelete
  11. hahaha..boleh jadi cerita novel kan..;)

    ReplyDelete