Saturday, 3 March 2012

Celebration Birthday Syaza Part One- Behind the Scene

Last Friday (02-03-2012) was my bestie, Azzu Syaza’s birthday..so as a present for her I would like to dedicate special entries for her..kronologi sambutan bezday dia.. 

Okai..everything started on 28/02/12 on 3.24 pm..time tu I tgah bz uruskan hal2 dak Korea from Ajou University  yg dtg visit UTM suddenly I got sms from Saufi (abe Syaza) want to diskus something with me regarding celebration bezday Syaza..we decided to diskus esok petangnye..

Hari Rabu tu, I dtg lab lewat about 2.30 pm sebab siapkan abstract chitin..then tetibe Syaza msg ajak keluar kol 4 padahal tyme tu dh janji ngan Saufi..so as a very talented actress I asked Syaza tunda smpai kol 4.30 konon I have labwork to do..kih3..ape lagi I terus rush pegi lab Saufi dgn gaya spy undercover since jalan nk pi lab Saufi tu kna cross c17 which at da same tyme syaza bru abes seminar kat situ..duh complicated..

After the short & rush discussion, kami telah mncapai kata sepakat utk celebrate on khamis malam since Saufi kena pegi kem on weekend..smpai je blok, I terus bgtau Wanie, Khalida, Fatin, Yas & Atiqah bout dis plan…Plan nye : I kena bwak Syaza pi Jusco utk jumpe Saufi kt SR dalam kol 9, then pi tgok movie kt MBO Umall, then after that bru celebrate bezday syaza kt KTR..that’s the plan..simple je kan..sure menjadi la kan..

Tetibe pada hari kejadian nak jadi cerita, Syaza puasa on that day..so logically mestilah dia nak buka pose kan..xkan la nak tgu smpai kol 9 kan..mati kelaparan pulak kan..Syaza pon dah ajak rumate dia, Awan nak buke same lepas maghrib..so wat will happen on the plan??menjadi x?or I terpaksa tell the truth utk ensure dapat seret Syaza ke Jusco? Erm…tengok Part Two plak ek..nanti entry ni pjg sgt plak..LOL..

6 comments:

  1. Hahahaha.. Ouhh....baru I taw...ceh..kne tipu hidup2 rupanya...ade keje labwork la konon..haha..pandai ye u ni..nak sambungan..nak taw ape lagi behind the scene yang I tak taw..haha..

    ReplyDelete
  2. I cant stop smiling baca entry ni...haha

    ReplyDelete
  3. owhh yg datang jumpa saufi tu ehh. hehe.

    hpy besday syaza..>.<

    ReplyDelete
  4. Syaza senyum sampai telinge!!!!

    Shera..haah..tyme tu la yg serius discussion tu..hahaha

    ReplyDelete
  5. hahahhaha...thanx shera..:)
    Evin pelakon n planner terhebat la!haha

    ReplyDelete
  6. kalo ade job lain..bgtau la ek..

    ReplyDelete