Monday, 30 January 2012

ohsem weekend is ohsem !!!

holla..juz came back to UTM from my sis house at Pasir Gudang..well what can i say? it's been an awesome tyme wit Kak Uji + Incilah..lagi ohsem sebab dapt tido malam yg cukup (ke berlebihan), makan macam xde esok lusa (dh mcm jalan2 cari makan dh my life), tido siang setiap ari (teehee) plus jalan2 kat area PG sambil lupakan sekejap labwork2 bagai...misi asal saye balik PG nak ikot carbo diet kak uji tapi tup2 beliau yg ikot cara makan saye.. haizz -_-


Window shopping kat Jusco Taman U after fetch me





First day : konon nak diet carbo..healthy lifestyle konon..huahuahua


western breakfast..

 diet lunch : labu apetah..

but..tu sume hangat2 tahi ayam jek..kih3..sgt2 x berkesan!!


Ok, this is some picture kami jalan2 at Taman Bukit Layang2 Pasir Gudang


 incilah + kak uji

 incilah & otak2 nye

 view kat Bukit Layang2

 kami =)

 gaya nk same!!

 manja ibu!!

berlari2 keriangan..


Also, we having awesome Mi Bandung Udang at Tanjung Langsat..we went there twice!!lol..first tyme pegi xramai orang, maybe coz time tu cuti CNY..but da second tyme..penuh giler orang..kena tunggu lama nk dpt makanan,,tapi sgt2 berbaloi!!

 me:waiting for mi bandung

 them!!

 mi bandung yg awesome itu!!!

 view kat restoran atas air..

 1st tyme pegi : kosong!!

 click2 kat depan resoran tu..

 at jetty nearby

 us having ice cream..

 ibu incilah =p

 excited dpt makan aiskrim!!

 incilah da comot2 gurl..

before going back..yeay!!

Next: we having air kelapa bakar at Jalan Plentong..hehe..


 kelapa bakar tersebut..

 cedapnya air kelapa ni ;p

 kontrol ayu..

 "nak sedap, tambahlah air gula merah" -kata chef Suji

sedap xterkata!!


before that, tyme cuti CNY tu sempat gak kami pegi Tutti Frutti Seri Alam..first tyme I have to pay for dat..hee~~ but again..sgt berbaloi!!

yang pink opkoz mine ;)

incilah excited makan froyo

kak uji control ayu..again!!

fuhhh..memang cuti yg sgt relax..lupe jap sume2 problem..hidup mkan tido jek..hihihi..tapi dah xingt dah which one come first..dah cmpur2 dah pic nye..erkkk

Wednesday, 18 January 2012

Love and Friendship





"it's a thin line between love and friendship"..i hope i didn't cross the line..our friendship is too precious..i won't risk it with this feeling..if i ever feel this way again, i hope i will fall for someone like you :) sometimes love means letting go..


mood: cinta tak harus memiliki..ececece

Tuesday, 17 January 2012

Johor Premium Outlets (JPO)

Last Saturday nite, lepas rehat kejap dari jalan2 kat Sutera Utama, I went to JPO with them (Atiqah, Syaza, Awan, Ila, Mira, Bella, Myam and Iezzat). JPO ni tempat shopping baru yang baru bukak kat area Kulai kot, xjauh pon dari JB...dia punye konsep cam factory outlet kat Bandung tuh..Kalo sesape yang nak pegi dari UTM ikot highway, exit Senai bayar 80sen jek...then ade signboard JPO, follow jek..xsesat punyer.. kat sini jual barang2 branded dari luar negara, kalo student cam I ni memang xmampu la tapi kalo utk orang2 yg biase beli brg berjenama ni, for them memg reasonable la..tapi ade juga yg outlet yang affordable for student cam Padini, Vincci…operating hours from 10 am- 10pm.. tyme kitorang smpai tu dah kol 9pm so sempat jalan2 kejap jek..


Inilah landmark Johor Premium Outlet…

Some outlet yang ade kat JPO ni..












View kat JPO yang shantek2 (shantek sebab ade muka kami :)








Orang lain sebuk window shopping, saye sebuk berposing2..thanx to CANON-ian, Atiqah Othman..heehee..




Picture before going back…

 evin-ila-myam-belle-syaza-awan-tqah-mira

 posing comel2..

 iezzat + myam =)

 penjenayah!!




Pas penat jalan2 kat JPO, perut masing2 mula la start lapar..so we decide to have supper at Restoran Agus pekena roti canai..ehehe..masing2 muka nak serius sebab dah penat..heee..

 evin yg tensen

 atiqah + syaza yg serius

 myam yg semangat nk order!!

After a long day..kami semua balik blok masing2 and have a long sleep..zzzzzzzzzzzz