Friday, 24 June 2011

movie marathon

movie pertama is skyline..ala..skyline ni cite omputih yg main kat wayang last year kot..x glamer sgt coz pelakon nye xbpe nak glamer pon..tp oleh kerana sgt borink, i godek2 la external 1tb tuh..ehehe..saje je kan nak riak ngan external tuh..then godek punye godek i found skyline movie nih..dh lame sgt rase coz x ingat pon amik dr sape tah cite nih..erm...ni ha poster cite skyline tuh...
arghh..tensen tgok cite ni..xde yg ensem pon..ahaha..plus xde pelakon yg knal pon..tp sebab borink sgt, i tgok jek la cite ni smpai abes..guess wat?cite ni xde perleraian..hello, dis is basic utk wat story ok..u need permulaan, perkembangan, klimaks n then perleraian..hello, u juz misseda perleraian..arghhh!!
so i decide sdri, bnda besar tu alien..daaa...


then, tgok plak sorority wars..i memg suke cite2 cmni ala2 mean girls, sydney white..ala,girls gaduh2..best kan kan..




best la cite ni..i excited tgok..tapi!tapi!i tgok smpai separuh, dia paused.. OMG! file part 2 corrupted plak...arghhhhhh!!!wat a day!!!benci benci benci!!
oleh kerana excited nak tgok smpai abes, i smbung tgok kat youtube..grrr..tensen2..tp nseb baik cite ni x mengecewakan...huh!




then..smbung plak ngan cite beastly nih...seriusly xde keja kan..hik3..




pheww..nase baik cite ni x wat hal..ok la..cite best, hero ensem, kualiti gmbr cntik, ending okai..finally,perfect! 


then?then?wat else..enough la movie marathon utk ari trsebut..tido2..zzzz 





F.Y.I  best tau movie marathon ni..seswai utk para penganggur sprt beta..kih3..erm..thinking of doing it again tonite..erm...

first baby step..

suke suke suke...akhirnye i took a little baby step..utk ape?ape?ape? teehee..

tadaa..

semalam pi kursus teori yg 5 jam tuh..ok la sgt best!coz cikgu yg bg kursus tu sgt kelakar + x borink..penat ketawa.. & thank god i sat wit 2 umat yg sgt happening n sekepala..INTAN (21 yrs) + KAK IdA (39 yrs)..row kitorang plg bnyak kna buli ngan CIKGU ALI coz sgt bising+ asik gelak..kah3..b4 abes klaz, cikgu ali ckp dia x ampunkan i smpai bile2 coz i plg banyak gelak+kutuk dia dlm klaz..eh eh..tau plak..kahkahkah..

ni la 2 important weapons for me to win this battle...





alalala..takot la plak..errrr...btw, intan bru msg, dia dh pass dah test komputer:49/50..best nyer dah abes..lega tuh..erm, i xtau lg nak amik bile ni..dlm mgu dpan kot..ala ala ala...seram la plak...awal2 nak tulis entry ni sgt excited, pas intan msg cm kecut plak..argh!!help2.

F.Y.I  selama ni i malas nak amik lesen memikirkan kelas teori 5 jam yg sgt2 borink..tp x sgka klaz teori sgt best..hope journey through dis lesen thing will okai smpai abes..amin... 

Sunday, 19 June 2011

selamat hari abah..

today is father's day..i know people will say, everyday is father's day wat..but as for me..ade nye hari bapa utk anak2 mcm saye ni utk ckp thank you or celebrate with their fathers..kalo ari2 biase mybe ade yang segan n takot bapak dorg pkir pelik plak kan..


i know secara logiknye hari bapa ialah hari seseorang lelaki tu 1st time jd ayah kan..meaning he had his first baby a.k.a on his 1st child's bday la kan kan..tp x adil la bg anak yg ke 2,3,4 n seterusnye kan kan..even worse utk kes yg anak smpai 11, 12 kan..
so nseb baik la ade hari bapa..bley smbut ramai2 skali..tp kalo yg ade 11 adik beradik tuh nak celebrate 11 kali setaun pon ikot suke la ek..ikot kesesuaian..ecece pandai2 jek..


okeh..enough with da repek2 things..i want to take dis chance to wish hepi father's day to my dearie father MOHd ASRI BIN ASSAN for growing me up n bought me things 1 wish to..mekasih kerana sabor jek melayan karenah vivien yg kadg2 terEMO lbey n sgt malas buat keja2 umah.. sowi2 sebab duk menganggur jek kat umah.nti vivien cri keja ek..teehee..buat masa skang tolong la sara diri ini ek ek..


saye tau my father xleh bce blog ni (terkejut giler la kalo he boley bce post ni) tp nak gak post..teehee..okeh abah, syg abah sgt2..jaga diri baik2 ek coz vivien x mampu nak jaga abah sebaik mummy..uhuhu..jaga dri sdri pon xleh..haisshh..


special for my abah from me + saffa choc..


ahaha..muka saffa distorted tetrahedral..kih3

F.Y.I  jgn pelik ek..memg abah sye panggil Vivien, abang sofhi pon, mummy panggil Aween, kak yan n kak uji panggil shazeven, EVIN hanye dipanggil oley kawan2+saffa choc jek..teehee..tah pape jek..

Saturday, 18 June 2011

fruit cheesetart + blueberry cheesetart

okey menurut tajuk di atas, last thursday..me + my besties; AFFAF telah membuktikan kepakaran kami kepada dunia dalam usaha combustion pembakaran cheesetart...teehee..


location : rumah affaf 
opkos la kan, umah i ntah mane tah abah letak apparatus2 berkaitan..teehee..
we started at about 11.30 a.m..poyo jek nak stat kol 9.30 am..cett cett


ni la bahan2 nye

planta
buttercup
gula
tepung gandum
anggur
kiwi
pic dalam tin
mangga
bluberry filling
cream cheese


so..mix la bahan2 tu guna mixer
and....


ni yang affaf mix (kering kan???ahaha)



ni yg i mix (juz nice kan..lol)




sebelum pembakaran~~



selepas pembakaran~~
 dan hasilnye....


JENG JENG JENG.....


fruit cheese comel tart saye...




blueberry cheesecomot tart affaf


uhuhu..tu la keja kami sebagai penganggur.. ingin membuat tempahan???? plz think again..ahahaha..


F.Y.I otw pegi umah affaf pagi tu, affaf pi pick-up parcel kat post office. i tinggal dlm keta yg di park oleh affaf kat Shells. keta milik affaf tu sbnarnye telah menyusahkan umat2 yg isi minyak tuk kuar dr shells tu..ade few drivers yg jeling i mcm nak telan i jek..even worst, org yg keja shells tu dtg kat keta & i still wat bodo jek..errr..naseb baik affaf dtg x lama pastuh..pheww...

Friday, 17 June 2011

a very first ONE..

salam..
dengan ini saye bertekad utk ade blog dengan 
serious like serious seriously..
teehee..
yer la sume org ade blog kan skang..
so i want one also.. ngee~~
blog saye yg before ni ntah mane tah..so abaikan je okai..
ni jek blog saye skang tau tau..





F.Y.I plan nak amik lesen.kononnye 15 jun ++ nak start.mane nye cik evin??grr..