Monday, 15 August 2011

on my 22nd bezday..


130889..i was born in this date 22 years ago..i'm turn 22 dis year..yippie..meaning i become matured..yeay..dun call me kidz anymore okai..ehehehe..even i know i look young..ececece..this year celebrate 2x, maknanye 2 cakes..yeay me..ehehehe..thanx sume~~~


120811 
kehadiran: geng2 PESAT n a few classmates..
waktu :  few hours before my birthday (tyme buka)
lokasi : anjung kimia FS
kek : kek ais krim coklat..teehee..


ehem2...kotak kek itu..

kek ais krim itu..

fyi, atas kek tu tulis best friend ever..yap i am everyone's bestfren..teehee..

powerpuff girlz..husna.yazz.aker.khalida.fiqi feeqa

lelaki2 itu..adlan solis.che man.jojo.awang.mirul.syafiq

me!excited being 22!!!!

130811
kehadiran:geng2 SSA, parents Syaza + Ayid
time: buka pose 130811
lokasi: Scholar's Inn
kek: kek strawberry coklat

kek saye..wit bebek as topping..teehee..

me + ayid..

p/s sila abaikan seluar ek + bday ayid 160811+ ayid bukan bebek okai =)

saye yg excited!!

p/s abaikan gigi bawah yang xcantik n again seluar itu..

khalida.minaie.nadira.husna. =)


so, here i would like to thanx all of u yang sudi menyelebrate my bday walaupun tinggal di perantauan..sob3..tanpa anda semua sape la saye kan..doakan saye
matured + tetap pendirian k..
luv u all so much.. muah muah muah

yang wish kat fb + phone..tq so much also..luv u all very strong..muahxx..




last but not least...



special thanx to : 
syaza & saufi

for...


mr. DOMO KUN..teehee..




evin says   when everyone give wishes, 'he' gives doa for my birthday..ngehehe  ^_^



Sunday, 7 August 2011

chill dearie LIL SIS...

this entry is specially for my dearie lil sis, JIYA @ saffa choc..she is having hard tyme rite now..i wish i dekat ngan dia so that she become stronger..kalo i rase susah + konfuse dalam hidup ni, her life is twice harder..when mum left, she was only 15..but she da one yang selalu  act as my kakak & take ca re of him.. i jenis yang emo, she like hundred times cooler than me..i cengeng & jiya sgt tau control her sadness...




jiya yang hot..ehehe..


after mum left, she stay wit my father but this year she decided to start new life in new town..so, she moved to kak uji's house & sekolah kat sekolah asrama kat pasir gudang.. she told me that she hepi skola kat situ & ade ramai kawan.. since she new in town, ade la few mamat2 yang nak flirt2 ngan dia so she's juz be nice & want to make fren with everyone..but u know how teenage girl..they full of jealousy and hatred..last week, jiya told me ade kawan2 kelas dia xnak kawan ngan dia lagi juz becoz of ade gosip2 kate my lil sis stole someone's boyfren.. even worst, awek dak tu + bestfren dia buat entry pasal my lil sis..i dah bace blog dak tu.. ya-allah..she called my jiya with macam2 gelaran..apekah perasaan seorang kakak bile tgok org mengata adik dia camtu kan..


jiya..i hope u sabar je la..biarla org nak kate ape kan..yg penting u know urself..dun freaking care bout them..life must go on..i know it's not easy for u..juz be strong okai dearie lil sis..i miss u so much..we will meet 3 weeks from now k..doing thing we owez do..talk nonsense..etc2..eventhough we owez fighting2, scream to each other, beat each other but u do know that i love u so much...even now u dah grow up i feel like u are still si kecik yang dulu..


sori coz i xde pengalaman kena buli emotionally camni..when i was in secondary school, everyone suke jek kat i + popular + everyone want to be me (okai yg ni tipu)..ahaha..chill dearie lil sis..


rindu kamu..~~








evin says   i really berharap i can replace tempat jiya rite now & teach those girlz..huh! 

Saturday, 6 August 2011

bejeweled blitz..

okai.. i think most of us penah main game BEJEWELEd BLITZ ni kan kan..kalo xpenah main pon mesti penah dgar kan..game ni glamer tyme i kat matrix dulu..bile stat main jer terus addicted..tapi zaman matrix mane de laptop, terpaksa tumpang main kat lappy kak nuyul & kak mina..ahaha..semata kan..


ni la bejeweled blitz tuh..

walaupon dah lama stat main game tuh, xpenah bosan2 smpai skang..kat umah, bile xbuat pape itulah keja saye..main bejeweled smpai lenguh2 tangan semata nak buat new high score..hihihi..i even installedat game in my phone so dat whenever i go, bejeweled will owez with me..ececece..


and recently saye berjaya menghasut 3 umat NORAIHAN, FIQI FEEQA + NORZEK utk main game ni..siap bagi tips lagi..and hasilnye mereka telah addicted..dush* kalo ade free tyme jek main game nih..pas subuh xtido, main bejeweled nak break my record..smpai bengkak2 mata..kelakar betol..gara2 xmau lagi dipanggil FB..ape tuh FB??biarlah rhsia..ni kod rahsia kami..hek3..


pesanan saye pada para bejeweled addicts..bejeweled2 jugak, keja2 yg lbey important jgn skali2 diabaikan okai bebeh..





evin says   korang2 xmau join kami ker..ehehe...bejeweled is fun!

Friday, 5 August 2011

mimpi


tajuk entry kali ni pendek jek..MIMPI..coz i pon xtau nak kategorikan mimpi2 yang i alami ni as wat..sume bercampur-baur..xtau mimpi sdey ke hepi ker..okai, actually i would like to talk about mimpi2 yang i alami berkenaan mak i since last nite i was dreamt about her..and it wasn't da 1st tyme i mimpikan dia..seingat2 i almost everyday i mimpikan dia..cuma kalo mimpi2 yang slalu tu i feel like she juz standing there in my dream, observing me..


but there was 1 dream i will never forget..i mimpi she teman me jalan2 naik train (actually in real life, we never naik train together)..backgroundia cam kat overseas, bukan malaysia..and at da end of da journey she said, she have to go & leave me..i begging her to not leave me n i said this "mak stay la kat sini, mak xpyah cakap ngan evin pon & xpe kalo evin xdapat pegang mak..asalkan setiap masa evin nampak mak kat sisi"...& after i finishedat line i terjaga dari tidur..astaghfirullahalazim....


and last nite i mimpi mak datang kat i and she asked me "nak ikot mak x?" and ofcoz la i jawab nak ikot kan..then i asked my lil sis, jiya if she want to come along..then she answered "jiya xmau ikot..jiya suke tinggak kat cni" then i pujuk2 jiya but still she doesn't want to follow..so i jek la yg packing2 brg..dalam mimpi sama, i dapat interview for 2 overseas universities, but then mak kate kalo nak ikot dia kna tgal sume tuh..then, i x berapa clear wat happen next..but after i wake up from my sleep, i asek terfikir2 pasal mimpi tu, ape maksudi sebaliknya..so i decide to share it wit nadira...and after listen to her advise + read one note at fb, i rase lega sket..menurut tafsiran, pada bulan ramadhan, roh2 akan turun ke dunia utk melawat anak2 mereka..so, i feel hepi thinking of my mum come visiting me =) pape pon kite kena fikir positif, jangan asek nak negatif je kan..


if u say maybe it's becoz of i miss her..erm..ofcoz la i miss her..in fact everyday i thinking of her..she is everything for me..one thing dat she good at but i'm not is PLANNING.. whenever i lost, she da one there helping me making decision..she also always dreamt of i study overseas + have a good career..and me, berangan nak bagi my first gaji to her..


my mum memang sgt terer in making plan..dia slalu fikir ke hadapan..she even already plan for my konvo..ingat lagi dia cakap xkesah abah nak pegi ke x my konvo, yang penting mak nak pegi & nak masuk dalam dewan..she even asked me if dewan tu ade toilet ke so dat senang dia nak pi toilet coz as we know older people kerap ke toilet..kelakar kan my mum..


but she is no longer with me..and she will not there on my konvo..but semangat mak akan selalu ada dalam hati dan diri i...ape yang i boley buat ialah doakan bnyak2 utk mak..kerana itu je yang i termampu buat utk arwah utk saat ni..to my dearie mummy, i luv u so much..even u will not be there, i promise to work hard to achieve my dream..amin..insya-allah...




last pic wit mum


evin says   since mum left i semakin teruk planning & making decision..dush..




  

Thursday, 4 August 2011

virus red riding hood


attention!!! disini ade maklumat mengenai virus baru yang mula menyerang pengguna2 fb..tapi yang peliknya virus ini hanya menyerang fb para PESATIANZ  n beberapa student FS yang len sahaja...tu yg musykil tu..virus ape ek yang saye maksudkan??? hah, cer tengok ni..




anda dikatakan terkena virus ni jika notification fb anda muncul gambar red riding hood sperti di atas.. virus ini diberi nama VIRUS REd RIdING HOOd...but dun wori2 coz virus ni xlah sebahaya virus2 lain.. virus ni mampu membuatkan anda tersenyum ke telinga sepanjang hari..hebat kan kan kan.. so, kalo anda affected wit dis virus plz plz plz jgn remove red riding hood comel ni ek..huhuhu...have a nice day okai..




evin says  this is da best virus ever kan..ahaha..sape2 yang dah terkena tu, jgn la rase annoyed sgt ek..chill~~

Monday, 1 August 2011

saya yang kompius..

confuse!confuse!confuse!!hurggghhh...x abes2 kan..okai, currently i kat utm since last tuesday dengan niat tulus di hati nak setelkan sume benda related to my future yg masih pending..dengan harapan kat utm ni dapat la fikir ngan jelas dgn bantuan kawan2 + tenaga professional..almost a week dah kat cni, tp still sama lagi..maseh xde final decision..arghhh...really hate dis feeling..kenapa la susah sgt nak decide kan, org len cam senang jek dah tau ape dorg nak dalam idop..jum kite review plan+agenda kawan2..


Syaza- already start her phd under Prof Rahmalan sambil jd RA
Wanie-will start her phd under dr Rusmidah + Prof Wan Azelee dis september
Mira + Syahidahdoing master in taught course next March 2012 at ukm..
Aker- already start her master under dr Aziah Buang
Inadah keja
Nadiradoing master under Prof Alias
Zati- master under dr Leny
Husna- master under dr. Hendrik
Yasarah- master under Prof Rahmalan
Khalida- master under Prof Rahmalan
Lisadah keja
Mina- master under dr. Leny
Hayrie- keja under dr Leny
Rozek- master under dr rusmidah
Aindah keja
Fatin- master under dr. Farediah
Atiqah- RA under dr Norazah
Ila- master under Prof WAWI
Areth- cari keja
Shafikadah keja
Firus - master kat UNIMAS
Amy- master under Prof Marsin
Yatt-nak keja
Tkahdah keja
Yan- continue master 
Myam- master under dr. Shaja
Liadah keja
Sammy- phd under dr. Lee

tu la summary aktiviti geng2 SSA..sowi kalo ade yg trtinggal ek..me???arghh..maseh xde final decision..i have  a few options actually but until now maseh xdapat petunjuk yang mane jalan terbaik..

1.  master taught course kat FS
arituh konon la nekad nak buat taught course kan..tapi bile dah dengar opinion2 org ramai rase cm xyakin   plak..errrr...plus sps x proses lagi my application..

2.  phd
rase gak cam nak buat phd tapi xtau nak buat under sape n bidang ape..ade x sape2 nak kutip??erm..

3.  master kat fkk in polymer technology
okai..since i sgt minat giler kat polymer..okai tipu..i feel like nak buat master in polymer tapi tapi tapi..cam xde reason jek..

4.  keja
kalo ade mane2 call for interview from polymer company, diulangi polymer company..i will accept..ni plg xmungkin la coz i x apply kat mane2 company kan..so..stop berangan!

5.  master in research kat FS
erm..ni adalah jalan paling digalakkan oleh rakan2 saya..tapi saye dilahirkan terlalu memilih!hate myself..so until now x terdecide lagi kalo smbung master research nak smbung under sape..grrr..

saye sgt2 la kompius di saat ni..xtau nak pilih jalan yang mane satu..kawan2 tlg la saye..xmampu nak teruskan pressure ini..i want to have a final decision ASAP..plz plz plz.. Ya Allah..permudahkanlah segala urusanku dan tunjukkanlah padaku jalan yang ternaik untukku..amin...

and today suddenly found dis song, A PLACE IN THIS WORLD by Taylor Swift...lyrics lagu ni sgt2 la sesuai ngan situasi saye saat ni..sob3..



"A Place In This World"

I don't know what I want, so don't ask me
Cause I'm still trying to figure it out
Don't know what's down this road, I'm just walking
Trying to see through the rain coming down
Even though I'm not the only one
Who feels the way I do

[Chorus:]

I'm alone, on my own, and that's all I know
I'll be strong, I'll be wrong, oh but life goes on
I'm just a girl, trying to find a place in
This world

Got the radio on, my old blue jeans
And I'm wearing my heart on my sleeve
Feeling lucky today, got the sunshine
Could you tell me what more do I need
And tomorrow's just a mystery, oh yeah
But that's ok

[Repeat Chorus]

Maybe I'm just a girl on a mission
But I'm ready to fly

[Repeat Chorus] 


evin says  after make a final decision, saye nekad nak tido ngan aman..Ya Allah..tolong lah bantu umatmu ini membuat keputusan yang tepat..amin..